Visual

Mooie speelplek voor Twan

De 14-jarige Twan van Staalduinen, een van onze vso-leerlingen, knipte op 19 februari 2020 samen met wethouder Ilona Jense en zijn moeder Natasja het vlaggetjeslint door. Het was de officiële opening van de nieuwe speelplek aan de Letterzetterhof in Delfgauw.

‘Eigenlijk is het een beetje zijn eigen speelplek, ook al mogen alle kinderen uit de buurt er natuurlijk ook spelen. Maar de toestellen zijn bijna allemaal zo uitgekozen dat ze voor de beperkte jongen goed bruikbaar zijn’, schreef Pijnacker-Nootdorp Actueel.

Betere speelvoorzieningen

De voorzieningen op de speelplek waren verouderd. Het was dus op termijn toch al de bedoeling deze onder handen te nemen in het kader van het speelplan van de gemeente. Maar dat is nu wat eerder aangepakt dan gepland, omdat moeder Natasja van Staalduinen had gelezen dat er een speciaal potje beschikbaar was gekomen. Daarom stuurde ze een mail naar wethouder Jense om te vragen of het mogelijk was om de speellocatie aan te passen aan de beperkingen van haar beperkte zoon. Die kampt met het Pitt Hopkins-syndroom, waardoor zijn ontwikkeling traag verloopt en ook gepaard gaat met autisme.

Veilig spelen in de wijk

Jense pakte het verzoek voortvarend aan. Ze bracht ambtenaren die belast zijn met de speelvoorzieningen in de gemeente met Natasja in contact, en die kwamen vervolgens thuis praten om te zien wat er precies nodig zou zijn om Twan veilig te kunnen laten spelen. Het resultaat is er dus nu: een mooie speelplek die voor Twan, die ook voor de andere kinderen in de wijk, veilig en aantrekkelijk is.

Lees hier het complete artikel met alle foto’s.