Visual

Basalt

De basis van de revalidatie binnen Tyltylcentrum De Witte Vogel ligt in Basalt. De therapeuten werken op school, wat voor leerlingen en ouders erg praktisch is.

Basalt heeft ook therapieruimten in ons schoolgebouw aan de Melis Stokelaan. Meer over de therapieën op school en op het kdc onder revalidatie.

Team van behandelaars

Basalt omringt kinderen en leerlingen met een team van gespecialiseerde behandelaars. Zij helpen kinderen en hun omgeving met alle aspecten van hun aandoening: de fysieke, de mentale, de cognitieve en de sociale. De behandelaars werken nauw samen met de groepsteams. De behandelingen vinden veelal plaats binnen de lestijden, wat voor leerlingen en ouders een uitkomst is.

Revalidatiebehandeling

Tijdens de revalidatiebehandeling leren kinderen wat hun mogelijkheden zijn en hoe zij die het beste kunnen benutten. Kinderen groeien in kracht en krijgen meer zelfvertrouwen. Door de revalidatiebehandelingen leren zij zo optimaal mogelijk te leven met hun beperkingen. De kinderen zelf, hun ouders en hun omgeving.

Rots in de branding

Basalt is de fusieorganisatie van Sophia Revalidatie en het Rijnlands Revalidatie Centrum, die beide zijn ontstaan vanuit een zeehospitium, gelegen in de kuststreek van Zuid-Holland. Basalt is de steensoort die gebruikt wordt in onder meer golfbrekers in zee. Letterlijk dus de rots in de branding.

Meer informatie is te vinden op www.basaltrevalidatie.nl