Visual

Leerlingen volop aan de slag

Het schooljaar is alweer in volle gang op De Witte Vogel. De leerlingen van het so en vso zijn druk bezig met allerlei activiteiten. We blikken terug op de afgelopen weken.

Eten maken

De leerlingen van vso 2 zijn vooral buiten het klaslokaal bezig geweest. Zo koken ze één keer in de week voor alle juffen en meesters. De leerlingen dekken zelf de tafels en serveren zelf het eten uit.

What’s Hap

Ook gaan ze met hun winkelkar genaamd ‘What’s Hap’ langs alle klassen om etenswaren te verkopen. De inkoop, verkoop en alles wat hierbij komt kijken doen de leerlingen zelf. Zo rekenen ze met geld en staan ze klanten te woord. Sommige leerlingen kunnen dit zelfs via een spraakcomputer of spraakknop.

Stage

Verder helpen de leerlingen met de was, het verzorgen van de planten en het wegbrengen van oud papier. Daarnaast lopen de leerlingen stage binnen of buiten de school. Zo wordt er bij de receptie hard gewerkt, en niet alleen door de medewerkers. Een aantal leerlingen van het vso lopen daar namelijk stage. Zij doen allerlei klusjes, waaronder het bijvullen en sorteren van de theedozen. Daarnaast leren ze om iedereen die binnenkomt op de goede manier te begroeten.

Arbeidsvaardigheden

Vso 1-leerlingen werken met veel plezier aan de taken en de arbeidsvaardigheden. Zo oefenen ze bijvoorbeeld met afwassen, maar ook met flessen open- en dichtmaken.

Bubbelpret

Op het so zijn de leerlingen begonnen met het thema ‘Bij mij thuis’. De leerlingen zijn de badkamer ‘ingedoken’ en speelden met badschuim. Met behulp van een voetenbad maakten de leerlingen zelf het schuim. Door op de knop te drukken konden de leerlingen het voetenbad zelf aanzetten, waardoor de hoeveelheid bubbels groeide en groeide. Na afloop droogden de leerlingen hun haren met de föhn.