Visual

Studenten bezoeken De Witte Vogel

Studenten van Hogeschool Leiden die de Minor Speciaal Onderwijs volgen kwamen donderdag 7 december 2023 op bezoek bij Tyltylcentrum De Witte Vogel.

Voor de studenten en docent Mireille Rozeboom was het een leerzame ochtend: ‘Weer een heel andere tak van het speciaal onderwijs, die in sommige groepen raakt aan de zorg, maar zeker ook onderwijs is. We hebben open, bevlogen leerkrachten, assistenten en therapeuten van Basalt gezien die vol liefde en met maatwerk met de prachtige kinderen aan het werk waren.’ De groep kreeg een rondleiding door het moderne gebouw met heel veel faciliteiten, waaronder een indrukwekkende sensomotorische ruimte.

Afdelingsdirecteur Ryanne Overmeire en intern begeleider Hilma vertelden enthousiast over het onderwijs. Zij deden ook een ervaringsoefening met de studenten, die daarvan onder de indruk waren. Alles bij elkaar kregen de studenten een compleet beeld van deze speciale vorm van onderwijs. De Hogeschool Leiden komt volgend jaar weer graag op bezoek met een grote groep studenten die voor de minor Speciaal Onderwijs kiezen.